Mi ez a díj? >>

Ez az év legjelentősebb nyilvános építészeti eseménye az epiteszforum.hu építészeti napilap szervezésében, ami évről évre több ezer ember figyelmét irányítja a kortárs magyar építészet legfrissebb és legjobb alkotásaira.

A díjnak csak két kategóriája van: épületek és tervek.

Ebben a két kategóriában két-két díjért lehet versenyezni: az egyiket a médiazsűri, vagyis a média képviselői adják, a másikat a közönség. A médiazsűri elé kerülő legjobb 5 tervet és épületet 2017-ben egy négy tagú, nemzetközi szakmai előzsűri választja ki a regisztrált munkák közül. Az általuk legjobbnak tartott épületek és tervek tervezői 2017. november 18-án, szombaton délután 4-kor személyesen is bemutatják munkáikat a zsűrinek, akik a nyilvánosság előtt értékelnek, pontoznak és kifejtik véleményüket. A média zsűri nem építészekből áll, hangsúlyozottan “laikus” zsűri.

A KÖZÖNSÉGDÍJAS ÉPÜLET és TERV kiválasztása 2 körös szavazással történik. Az első körben az epiteszforum.hu olvasói választják ki a legjobb 7 épületet és tervet az interneten. 2017-ban a szavazás második köre az Európa Hajón lesz: az ott összegyűlt közönség személyes szavazatai fogják eldönteni, hogy ki kapja a MÉD Közönségdíját ÉPÜLET és TERV kategóriában. Az index.hu-n zajló internetes szavazás győztese az index.hu különdíját kapja meg.

kicsit_bonyolult

A finalistákat nemzetközi szakmai előzsűri választja ki, vagyis azokat a terveket és épületeket, amelyeket személyesen az alkotók mutatnak be látványos képekkel és/vagy filmekkel az Uránia színpadán.

 

 

Média Építészeti Díja 2015 - a győztesek
Média Építészeti Díja 2015 – a győztesek