Médiazsűri 2016

 

zs_designterminal

Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal főigazgatója
Böszörményi-Nagy Gergely, a Design Terminal főigazgatója

Böszörményi-Nagy Gergely, Design Terminál. 1984-ben született Budapesten. Szakterülete a politikai marketing és kommunikáció, valamint a vállalatok társadalmi felelősségvállalása. 2007-ben a Kodolányi János Főiskola nemzetközi kapcsolatok szakán BA, 2010-ben a Corvinus Egyetemen MA diplomát szerzett. 2015-től a CEU MBA hallgatója. 2008-ban az Egyesült Államok elnökválasztási kampányának megfigyelője volt, 2009-ben a washingtoni Mercury Public Affairs munkatársaként szerzett tapasztalatokat politikai, vállalati és non-profit kampányok területén. 2012-2014 között a Design Terminal stratégiai igazgatója, 2014-től pedig főigazgatója.

 


 

Mohácsi Szilvia, az Aranymetszés műsorvezető-szerkesztője
Mohácsi Szilvia, az Aranymetszés műsorvezető-szerkesztője

Mohácsi Szilvia, KarcFM– Miközben bölcsészként még a szegedi József Attila Tudományegyetemet végezte, riporter gyakornokként már a Magyar Televízió Ablak című műsorában tűnt fel. Később is maradt a közszolgálati televíziónál, annak különböző területein készített műsorokat. Vezetett közéleti magazinműsort (Napi Mozaik, Ablak), kulturális, irodalmi műsort (Alkotóház, Évkönyv), szerkesztett és vezetett határon innen és túl forgatott turisztikai műsort (Főtér, Hétmérföld), készített szórakoztató műsorokat (Teadélután, Hogy volt!?), riportfilmet (A Tragédia titkai), íróportrékat (Pilinszky János, Ottlik Géza, Karinthy Frigyes), továbbá riporterkedett dokumentumfilmben is (Az út vége),- a teljesség igénye nélkül.


 

Devich Márton. MTVA Bartók Rádió igazgatója – a zsűri elnöke

Devich Márton, MTVA Bartók Rádió — Muzsikus családban nőtt fel, de a BME gépészmérnöki karán szerzett diplomát. A Magyar Rádiónál kezdett, majd a Magyar Nemzet kulturális rovatához került. Nyolc évet töltött a napilapnál, rovatvezető-helyettesként dolgozott. A kultúra minden területével foglalkozik, de fő szakterülete és hobbija a komolyzene. 2001-től a Heti Válasz kulturális rovatát vezette, majd a lap vezető szerkesztőjeként dolgozott. 2011 és 2015 között a Magyar Távirati Iroda Kulturális Szerkesztőségének vezetője. 2015-től a Duna Zrt. Kulturális Főszerkesztőségének vezetője. Három gyermek édesapja, egy 20 és egy 9 éves lányé, valamint egy 16 éves fiúé.

 


 

Komáromi Balázs, a Gazdasági Rádió főszerkesztője
Komáromi Balázs, a Gazdasági Rádió főszerkesztője

dr. Komáromi Balázs, Trend FM –Jogász, de egy rövid kitérőtől eltekintve rádiózik 20 éve. A Magyar Rádióból igazolt a Gazdasági Rádió alapító csapatába, több mint hét éve főszerkesztője a budapesti rádiós piacon meghatározó tematikus csatornának. „Az én városom, az én rádióm” – így hirdeti magát a Gazdasági Rádió, és így érez a főszerkesztő is. Írt vagy ír a HVG-nek, a Playboy-nak, a Heti Válasznak és hozzá köthető több hazai multinacionális vállalat márkamagazinja is. Három gyerekével járja Budapestet, igyekszik nekik megmutatni azokat a zugokat, amelyeket csak egy bennszülött városlakó ismerhet.

 


hetivalasz_150

Sümegi Noémi, a Heti Válasz rovatvezetője
Sümegi Noémi, a Heti Válasz rovatvezetője

Sümegi Noémi, Heti Válasz — Miután elvégezte az ELTE magyar-történelem szakát, a Magyar Nemzet belpolitikai rovatában kezdett dolgozni 1990-ben. A lap alapításától, 2001-től már a Heti Válasz munkatársa, ahol előbb a belpolitikai rovat tagja, később az Életstílus, jelenleg pedig a Kultúra rovat vezetője. A Közgázon média-menedzsmentet tanult; álnéven megjelenő tárcáiból 2003-ban könyv jelent meg Lukács Eszter válogatott élete címmel. A Heti Válasz kulturális rovata a környezetünket és a közérzetünket tágabb értelemben befolyásoló jelenségekkel is foglalkozik, így gasztronómiával, urbanisztikával, építészettel is. Két kislány édesanyja.


 

hirtv_logo150

Kántor Viola, az IKON magazin műsorvezető-főszerkesztője
Kántor Viola, az IKON magazin műsorvezető-főszerkesztője

Kántor Viola, HírTV — Még egyetemi évei alatt került a Hír TV-be, a kulturális szerkesztőségnél kezdett a Dunakorzó szerkesztő-riportereként. A műsor helyébe lépő Különkiadásban folytatta munkáját, 2007-től felelős szerkesztőként, 2011-től pedig műsorvezetőként is. 2013. augusztusában harmadik évadját kezdi önálló, kulturális-művészeti és tudományos portréműsora, az IKON. Mellette a 10 perc című kulturális magazinműsor szerkesztő-műsorvezetője is. Jogász és néprajzos végzettsége van, jelenleg további bölcsész tanulmányokat folytat.

 

 


indexhu_150

Földes András újságíró, index.hu
Földes András újságíró, index.hu

Földes András, index.hu — Bár környezetvédelmet tanult, tanulmányai befejezése után inkább világkörüli útra indult. Bejárta Ázsiát, Indiát, Pakisztánt, Tibetet, majd dolgozott az USÁ-ban. Ír, fotózik és hegyet mászik, és két könyve is megjelent. Az egyik a „Le a Halászbástyával” című novelláskötet, a másik a Mount Everest magyar meghódítójáról és jó barátjáról, Erőss Zsoltról szól. 10 éve került az indexhez, területe a vizuális kultúra, s ezen belül is a kortárs képzőművészet és az építészet.mandiner150

Rajcsányi Gellért, Mandiner — 1981-ben született Siófokon, máig a Balaton vidékét tartja igazi hazájának. Kamaszkorában évekig építész akart lenni, gyerekkorától kezdve mindig is érdekelte az épített környezet, az építészet története és kortárs fejleményei, a városok és a tájak sajátosságai. Elsősorban kultúrával és nagyvilággal foglalkozó újságíróként és bloggerként indult pályafutása. Az UFi, a Reakció, majd 2009-től ezek utódlapjának, a Mandiner.hu-nak a vezető szerkesztője, 2016-tól a Mandiner főszerkesztője. Írásai jelentek meg a Heti Válaszban, a Magyar Nemzetben és a Magyar Narancsban.

 


nepszabadsag150

Szalai Anna, a Népszabadság újságírója
Szalai Anna, a Népszabadság újságírója

Szalai Anna, Népszabadság — Magyar-történelem szakos tanár, de volt nővér sürgősségi osztályon, napközis tanár a vakok intézetében, közművelődési előadó a SOTE-n és bébicsősz az Egyesült Államokban. Lassan húsz éve dolgozik a Népszabadságnál, hol a Budapest, hol a gazdaság, hol a hírrovat munkatársaként, jelenleg fővárosi tudósító. Hét éve kézikönyvet írt a lakásvásárlóknak. Három gyermek édesanyja.

 

 


 

turizmus_logo_300vagoagnes_portreVágó Ágnes, vezető szerkesztő, Turizmus Trend / Vendég & Hotel – újságíró, pszichopedagógus. Jelenlegi munkahelye, a Professional Publishing szakkiadó előtt dolgozott a Stahl magazinnak, a T-Mobile Találkozások c. magazinjának, a Meglepetésnek, a Kiskegyednek is. Szerkesztette az Üzleti GPS kiadványt, főszerkesztője volt az First Class utazási és életmód magazinnak, rovatot vezetett a Decanter bormagazinnál. Profi cognac készítő, amit a franciaországi Cognac városában szervezett kurzuson sajátított el. Kreativitását olyan speciális keretek között is kibontakoztatta, mint pl. a “Sztárok, szakácsok..” c. program, amelyet ő talált ki, ő működtetett, s ő  vitte végig a projekt teljes médiakommunikációját. A szállodások és vendéglátósok találkozási platformjaként működő Business Club rendezvény kitalálója, szervezője, működtetője. Férje grafikus. Fia Lechner Márk 32 éves, Montreálban él és a Morgan-Stanley-nél IT biztonságtechikai alelnök.